Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Glumac i producent Goran Šušljik saopštio je da je iz medija saznao da je posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naredilo istragu protiv njega zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist. Šušljik je na Tviteru objavio da su ovi navodi izašli javno pre nego što je njemu samom stigla pošta iz Tužilaštva.

– Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su preneli mediji govori sve o svemu. O tome gde, i na koji način, život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje – napisao je Šušljik.

Mediji su prethodno objavili da postoje osnovi sumnje da je Šušljik, kao odgovorno lice kuće „Eye to Eye“, koja je bila producent filma „Južni vetar“, iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje tog filma.

Krivičnu prijavu protiv Šušljika tužilaštvu je podnela Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije, a saslušanje je zakazano za početak sledećeg meseca u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, preneo je RTS.

Bonus video: Goran Šušljik 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare