Foto: Robert Hack/Piotr Kowalski/Titan Comics

Film "Istrebljivač" (Blade Runner, 1982) Ridlija Skota, nakon filmskog nastavka "Blejd Raner 2049" u režiji Denisa Vilneva (2017) dobiće još jedan deo, ali u formi stripa i priča će se baviti događajima koji su prethodili klasiku nastalom po romanu Filipa K. Dika.

Skoro četiri decenije nakon što je publika videla priču o detektivu Riku Dekardu (Harison Ford) koji traga za replikantima predvođenim Rojem Betijem (Rutger Hauer) nakon što su se pobunili, oteli svemirski brod i vratili se na Zemlju da potraže svog tvorca, kompanija „Titan komiks“ priprema se da objavi strip sa pričom koja prethodi događajima u naučnofantastičnom noaru snimljenom po romanu „Sanjaju li androidi električne ovce?“ Filipa K. Dika pod nazivom „Blejd Raner: Poreklo“.

Priča smeštena u 2009. godinu, deceniju pre dešavanja u filmu Ridlija Skota, govori o počecima i poreklu samih „trkača po oštrici“ i prati detektiva Kala dok u Los Anđelesu istražuje sumnjivu smrt naučnika iz korporacije „Tajrel“, koja nije bila samoubistvo kao što se isprva mislilo.

Scenaristi stripa su Melou Braun („Američki bogovi“), K. Perkins („Superdevojka“) i Majk Džonson, koji se stara o serijalu „Blejd Raner 2019“ od kako je pokrenut. Crtež je poveren Fernandu Danjinu (koji je uradio i naslovnu stranu), Stenliju „Artgermu“ Lou, Robertu Heku i Pjotru Kovalskom.

„Sajber noar svet razvijen u ovom filmskom remek-delu opseda moju maštu još od kada sam bio dete. Čast mi je što kao umetnik mogu da učestvujem u širenju ovog mračnog, kompleksnog univerzuma i da budem deo njegove istorije, doprinoseći zajedno sa timom fantastičnih stvaralaca tome da se zamisli ova jedinstvena priča koja mu prethodi i ne samo što će da odgovori na pitanja o poreklu ove vrste, nego će biti i veza – kao što bi svaka naučnofantastična priča trebalo da bude – sa savremenim sukobima i strepnjama”, rekao je Danjino za „Holivud riporter“.

Foto: Stanley ‘Artgerm’ Lau/Fernando Dagnino/Titan Comics

Izlazak stripa „Blejd Raner: Poreklo“, najnovijeg ploda saradnje „Titana“ sa kompanijom „Alkon media“, vlasnicima prava na „Blejda Ranera“, najavljen je za kraj februara 2021. u digitalnom i štampanom obliku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar