Foto: Promo/Pozorište mladih

U Pozorištu mladih u Novom Sadu počele su probe predstave “Cat Claw”, inspirisanu istoimenim stripom čuvenog majstora Baneta Kerca a reditelj je Majkl Helmerhorst, gost iz Holandije, saopštili su iz ovog teatra.

Strip su za scenu raspisali dramski pisac Uglješa Šajtinac i njegov student Nikola Davić.

Bane Kerc Foto: Promo/Pozorište mladih

Onaj ko je čitao legendarni strip Baneta Kerca, navodi se, zna da je pun duhovitih scena, bizarnih likova i apsurdno divnih skečeva koji su ovaj strip činili originalnim i voljenim. Prvi put je objavljen 1981. a živeo je do 1994. godine. Čitali su ga u Turskoj, Švedskoj, Norveškoj. Americi, Holandiji, Francuskoj. Oni koji vole pride Zagora, na primer, znaju o kakvom je autoru reč.

Naslovnu ulogu Ket Klou igraće gošća Ivana Vukčević, a sve druge junake ove neobične priče igraće glumci Pozorišta mladih: Slobodan Ninković, Saša Latinović, Jelica Gligorin, Slavica Vučetić, Neda Danilović i Aleksa Ilić, te mladi saradnici: Miloš Macura i Nenad J. Popović.

Reditelj Majkl HelmerhorstFoto: Promo/Pozorište mladih

Bend koji će svirati u predstavi čini još jedan odličan glumački ešalon oličen u Darku Radojeviću, Dejanu Šarkoviću i Aleksi Iliću, a pojačan je muzičarima Vladom Jankovićem i Jelenom Radić.

Scenograf predstave “Cat Claw” je Dušan Jovović, a kostimografkinja Milica Grbić Komazec, dok će muzički ton predstavi dati Lazar Novkov.

Prva proba Foto: Promo/Pozorište mladih

Predstavu “Cat Claw” Pozorište mladih na scenu postavlja u saradnji sa Fondacijom – Novi Sad Evropska prestonica kulture, u okviru njihovog programskog luka “Druga Evropa”. Premijerno izvođenje je 22. oktobra.

Bonus video: Aplauz za „Petrijin venac“ Ateljea 212 u Banjaluci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar