Foto: Promo/Pozorište mladih

Premijera predstave “Koralina”, inspirisane pričom Nila Gejmena, u režiji Jakuba Maksimova, zakazana je za ponedeljak, 8. maj od 19. 30 časova u Pozorištu mladih, čime počinju 2. Novosadske pozorišne igre, međunarodni pozorišni festival predstava za decu i mlade.

– Izvanredna priča o Koralini me je privukla od prve stranice. Opasnosti koja čekaju Koralinu su podmukle i nejasne – i kao u svakoj dobroj horor priči, one oslikavaju strahove koje potiskujemo. Čvrsto verujem da je estetika lutkarskog pozorišta posebno pogodna za stvaranje takve atmosfere. Upotreba lutaka omogućava određeni natprirodni kvalitet koji čini da se priča oseća udaljenijom, a opet opipljivijom u isto vreme. Predstavu prati i živa muzika, koja u interakciji s ostalim komponentama pomaže u stvaranju ukupne atmosfere drugog sveta – rekao je gost iz Češke, reditelj Jakub Maksimov koji je i dramatizovao tekst.

Jakub Maksimov Foto: Promo/Pozorište mladih

Naslovnu ulogu u predstavi igra Kristina Savkov, a ekipu koja istražuje strahove iz detinjstva, čine: Neda Danilović, Slavica Vučetić, Jelica Gligorin, Saša Latinović, Slobodan Ninković, Aleksa Ilić, Darko Radojević i Aleksandra Lazin. Muziku uživo izvode: Aleksa Ilić, Darko Radojević i Aleksandra Lazin, dok je hor kompletna glumačka ekipa.

Scenografkinja, autorka dizajna lutaka i kostimografkinja je Olga Žebinska. Za kreaciju i tehnologiju lutaka bili su zaduženi Vjačeslav Zubkov i Marek Šterbak. Muziku je komponovao Lazar Novkov, dok je dizajn svetla osmislio Ratko Jerković. Majstor tona je Filip Gotovac, a saradnik za scenski govor Saša Latinović.

Foto: Promo/Pozorište mladih

Prva repriza je u četvrtak, 18. maja, od 18 časova.

Bonus video: Pozorište lutaka „Pinokio“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar