Kolekcija gramofonskih ploca Pavla Beljanskog Muzicki intermeco Spomen zbirka Pavla Beljanskog
Kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog Foto:Promo/Galerija SANU

Srpska Akademija nauke i umetnosti avgustovski program, tokom kojeg će pred publikom biti koncerti, predavanja, izložbe i pozorišna predstava, započinje danas od 18 sati kada je zakazano autorsko tumačenje izložbe "Muzički intermeco - Kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog" Jasmine Jakšić Subić.

Autorskom tumačenju izložbe posvećene gramofonskoj kolekciji Pavla Beljanskog publika će moći da prisustvuje i 14. avgusta u Galeriji SANU, saopšteno je iz ove institucije. A predavanje „Muzika i muzičari Pavla Beljanskog“ dr Ire Prodanov, kao prateći program postavke, rezervisano za 18. avgust.

U prostorijama Biblioteke SANU sve do 3. septembra u planu je realizacija izložbe „Vukić Mičović (1896-1981): povodom 125 godina od rođenja“.

Na repertoaru SANU su i dva koncerta, a prvo će nastupati Kvintet škole za muzičke talente iz Ćuprije 12. avgusta u sastavu: Dunja Stojković (violina), Maša Jovanović (viola), Kristina Antić (violončelo), Veljko Stanković (kontrabas) i Uki Ovaskainen (klavir). Na programu će biti neprolazna remek dela kompozitora Ludviga van Betovena i Franca Šuberta.

Drugi koncert će biti izveden 16. avgusta, gde nastupa porodica Ovaskainen – Anja (violina), Vuk (violončelo) i spomenuti Uki (klavir), a na programu su dela Betovena i Jozefa Hajdna.

Kolekcija gramofonskih ploca Pavla Beljanskog Muzicki intermeco Spomen zbirka Pavla Beljanskog Pavle Beljanski
Pavle Beljanski Foto:Promo/Galerija SANU

Za sam kraj u Galeriji SANU gostovaće 21. avgusta predstava „Šest portreta Pavla Beljanskog“ Teatra mladih „Mišolovka“ iz Novog Sada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar