Dragan Nikolić u filmu "Ko to tamo peva" Foto:Promo/FCS/Rodoljub Jovanović

Festival fantastičnog filma i vina Grosman u Sloveniji biće održan od 10. do 12. jula u Ormožu i od 14. do 18. jula u Ljutomeru, a među 28 celovečernjih, 30 kratkometražnih filmova i sedam dokumentaraca iz celog sveta biće prikazano i nekoliko ostvarenja iz Srbije.

Publika 16. izdanja ovog festivala u Sloveniji moći će da vidi digitalno restauriranu verziju klasika Dušana Kovačevića i Slobodana Šijana, filma „Ko to tamo peva“, a premijerno i međunarodni horor omnibus „Deathcember“, u kojem su po segment režirali i srpski reditelji Lazar Bodroža i Milan Todorović, a to ostvarenje je ovih dana i deo programa čuvenog Međunarodnog festivala filmova fantastike u Bušonu, u Južnoj Koreji, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Iz filma „Mališan“ Foto:Promo/FCS

U segment kratkometražnih filmova uvršten je „Mališan“, po scenariju Dimitrija Vojnova i u režiji Danila Bećkovića, sa mladim finskim glumcem Onijem Tomilom, Katarinom Žutić i Slavišom Čurovićem, a u programu muzičkih dokumentaraca su „Tusta“ Andreja Korovljeva, što je takođe srpska manjinska koprodukcija, kao i filmovi „Električni orgazam za ljude budućnosti“ Marije Vukić i kratkometražni „Suženi snovi: Repetitor u CZ-u“ Igora Čoka i Lee Vahrušev, koji u fokusu ima koncert beogradske grupe u Okružnom zatvoru iz 2017. godine.

Iz dokumentarca „Električni orgazam za ljude budućnosti“ Foto:Promo/FCS

Dokumentarni film o bendu Električni orgazam vodi kroz njihovu četiri decenije dugu karijeru, a većina scena snimljena je na kanadsko-američkoj turneji maja 2018. godine.

U program su, između ostalog, uvršteni i kanadski distopijski film „Riot Girls“ Jovanke Vučković, kanadske autorke srpskog porekla, i ruski fantastično-akcioni spektakl ”Koma” reditelja Nikite Argunova, u kom igra Miloš Biković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar