Luna Pilić Foto: BETAPHOTO/Festival DDL/Aleksandar Kovacevic

Studentkinja Akademije umetnosti iz Beograda Luna Pilić iz Splita pobednica je takmičenja u kazivanju poezije 9. festivala "Dani Danila Lazovića", saopštili su organizatori.

Pilić je recitovala je pesmu „Jubavi“, poznate splitske pesnikinje Slobodanke Bobe Đuderije.

Pobednica je istakla da se prvi put takmiči na takmičenju ove vrste, te je, govoreći o pesmi koju je odabrala, kazala da je želela da donese „komad Splita i komad mora“ u Priboj.

Dani Danila Lazovića Foto: BETAPHOTO/Festival DDL/Aleksandar Kovacevic

Osvojila je nagradu „Povelja Danilo Lazović“ sa novčanim delom koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, navodi se u saopštenju.

Stručni žiri činili su profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Radovan Knežević, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli Elvira Aljukić, prvakinja Ateljea 212 Isidora Minić i prvak drame beogradskog Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić.

Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada „Smart produkcije“ koju čini plaketa i angažman pobednika u njenom projektu, odnosno uloga u seriji, a laureat je studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu Nevena Nedeljković.

Specijalnu nagradu dodelio je žiri u kojem su bili producentkinja, filmska i televizijska rediteljka, vlasnica „Smart medija produkcije“ Svetlana Drinjaković i art direktor te produkcije Dukan Radenković.

Dani Danila Lazovića Foto: BETAPHOTO/Festival DDL/Aleksandar Kovacevic

Dobitnica nagrade Nevena Nedeljković rekla je da je to jedan o najlepših festivala na kome je bila i da je prezadovoljna što je bila takmičar, a posebno je istakla da je upoznala divne ljude.

Petočlani žiri koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala dodelio je novčanu nagradu na Internet konkursu u govorenju poezije Danki Milovanović, koja se predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Bonus video: Milorad Miki Damjanović_ Najlepši stihovi u znak sećanja na Danila Lazovića 9. put u Priboju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar