Hevi metal legende Iron Maiden održali su večeras spektakularan koncert u rasprodatoj Štark areni pokazavši da ni godine, niti četiri decenije rada mogu da stenu na put Brusu Dikinsonu i njegovoj ekipi.

Mejdeni su se nakon osam godine vratili u Beograd i zapalili ga nastupom za pamćenje.

Muzičari, na čelu sa Dikinsonom su pokazali izuzetnu formu izvodivši neke od najvećih hitova poput „The Trooper“, „NOB“, „Run to the Hills“, ali i one sa prošlogodišnjeg albuma „Senjutsu“.

Da su se koncerti napokon vratili na velika vrata osetilo se ovo veče među više od 15.000 ljudi koji su pevali iz sveg glasa podignutih ruku u vis.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Do usijanja Arene svakako je došlo kada su se čuli prvi taktovi njihovog možda najvećeg klasika „Fear of the dark“. Dvorana je sijala od hiljade svetala koja su bila upaljena, a nije bilo nijednog čoveka koji nije pustio glas i pevao iz srca od početka do kraja pesme koja se horski orila i prenosila Arenom.

Iron Maiden, Brus Dikinson Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dikinson je oduševljavao publiku svojim izvedbama na sceni koja se za svaku pesmu potpuno menjala poput predstave koja se odvijala pred uzbuđenom publikom. Scenografija je bila impresivna, a frontmen je vodio sve prisutne kroz putovanje od japanskog dvorca, do gotske katedrala, pa sve duboko u najstrašniji pakao.

Iron Maiden Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zaštitni znak benda pojavio se na pozornici najpre kao trometraška figura „Samuraja Edija“, a potom i kao „Truper Edi“ odeven u devetnaestovekovnu britansku uniformu, dok se mačevao sa Dikinsonom.

Iron Maiden, Brus Dikinson Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon dvočasovnog muzičkog i vizuelnog užitka, kulminacija je bila uz pesmu „Aces High“, spektakularnu pirotehniku kao i tradicionalni “let“ velike makete lovačkog aviona Spitfajer.

Mejdeni su pokazali šta znači biti profesionalac i nakon četiri decenije rada, a beogradska publika ih je ispratila višeminutnim ovacijama i aplauzom.

Bonus video: Puna Arena na Mejdenima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar