Srpski sopran Marija Jelić Foto: Ginta Ziverte

Srpski sopran Marija Jelić nastupila je 31. jula na gala koncertu prilikom zatvaranja prestižnog "Međunarodnog operskog festivala Sigulda" u Letoniji, sa solistima iz Letonije, Francuske, Poljske i Češke.

Marija je pevala arije iz opera „Moć sudbine“ (Verdi) i „Madam Baterflaj“ (Pučini), kao i duet iz opere „Toska“ (Pučini). Dirigent je bio Atvars Lakstigala koji je Mariji dirigovao početkom jula takođe u Letoniji, na festivalu „Liepaja leto“.

Operski festiva Sigulda je star 28 godina, jedan je od najprestižnijih baltičkih festivala. Ovaj festival okuplja svetski poznate zvezde operske muzike, koje nastupaju na otvorenoj sceni na zidinama srednjovekovnog zamka, među kojima su bila velika svetska imena: Ana Netrebko, Ilina Garanča, Marselo Alvarez…

Foto: Ginta Ziverte

– Veoma sam srećna što sam u roku od mesec dana ponovo nastupila u Letoniji. Koncert je bio sjajan, u starom zamku, a sam festival ima dugu tradiciju gostovanja vrhunskih umetnika, što je za mene posebna čast. Srećna sam što je publika jako lepo reagovala na moja izvođenja i što sam postala čest gost Letonije – kaže Jelićeva.

Marija Jelić je nedavno (19. jula 2022) imala veoma uspešan nastup i na festivalu Ohridsko leto, gde je pevala sa gudačima Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Bonus video: Spektakl u Novom Sadu – Karmina Burana na otvorenom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar