Jasmina Trumbetaš Petrović Foto: TANJUG/MARKO ÐOKOVIC/bs

Solističkim koncertom pod nazivom "Sve moje heroine", sopran Jasmina Trumbetaš Petrović obeležila je tri decenije umetničkog rada na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na ovom prvorazrednom muzičkom događaju, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, na sebi svojstven način, vrhunskom interpretacijom i iskrenom emocijom provela je gledaoce kroz brižljivo sačinjen repertoar odabran iz operskih riznica u kojima su sačuvane neke od najlepših, bezvremenih arija najvećih svetskih kompozitora.

Jasmina Trumbetaš Petrović Foto: TANJUG/MARKO ÐOKOVIC/bs

Koncertom je dirigovao maestro Aleksandar Kojić, a kao gosti nastupile su Jasminine kolege iz ansambla Opere, sopran Snežana Savičić Sekulić i bariton Dragutin Matić.

U najavi koncerta Jasmina Trumbetaš Petrović je napomenula da se svakoj ulozi u protekle tri decenije davala bez zadrške.

„Stasavala sam dostojanstveno, radila studiozno, posvećeno i uvek bila na visini zadatka zbog čega jedan umetnik može da zasluži poštovanje. Bez obzira na uspeh, ostala sam jednostavna, otvorena i zahvalna ovom hramu kulture koji me je prigrlio i koji mi je ukazao poverenje svih ovih godina. A moje uloge… svaka ponaosob, imala je u datom trenutku posebno mesto: „Turandot“, „Aida“, „Toska“, Leonora u „Trubaduru“ i „Moći sudbine“, Madam Baterflaj, Adrijana, Elizabeta, Amelija…“ podsetila je višestruko nagrađivana umetnica koja je u Operi Narodnog pozorišta u Beogradu angažovana od 1993. godine, najpre kao član Operskog studija, a tri godine kasnije, postala je solista.

Jasmina Trumbetaš Petrović Foto: TANJUG/MARKO ÐOKOVIC/bs

Trumbetaš Petrović je vladala scenom glasom i pokretom kao što je to radila kroz čitavu karijeru. Ispraćena je ovacijama publike sa scene.

Bonus video: Jasmina Trumbetaš Petrović slavi 30 godina karijere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar