Snežana Bogdanović i Mustafa Nadarević u filmu "Kuduz", Foto: Screenshot

Mnogo sam volela Muju. Igrali smo zajedno u Euripidovim "Feničankama“ na Dubrovačkim ljetnim igrama nekoliko godina za redom. Bila je to fantastična predstava u kojoj je on briljirao u ulozi Edipa, rekla je za Nova.rs glumica Snežana Bogdanović povodom odlaska Mustafe Nadarevića koji nas je napustio nakon duge borbe s opakom bolešću u 78. godini.

Ono što će zauvek da pamti, kako kaže, to je njegova toplina, skromnost, nenametljivost.

Snežana Bogdanović, Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

– Njegovu milinu i radost koju je donosio na svaku probu i predstavu. A iznad svega, uvek dobru i pozitivnu energiju – priča Snežana koju je ova tužna vest zatekla u Njujorku.

Sećanje na vreme kada su zajedno igrali u predstavi „Feničanke“, odmah je asocira na to da su ona i Nadarević imali zajedničkog šminkera.

– Ja sam igrala Menekeja, pa me je šminkao „muški šminker“. Predstava je bila teška, zahtevna. Imala sam veliku tremu, ali me je najdraži Muja uvek zasmejavao, zvao „mali“ i Snješko, i zbijao mnoge šale na račun toga što sam eto bila muškarac.

Posle su zajedno snimali čuveni film „Kuduz“.

– Sa njim je sve bilo lako, jednostavno i sa puno duha, prirodno. Nije to mogao svako. I onda kad je najteže, okrenuti na šalu, na radost prisutnih. Veliki glumac, za mene jedan od najvećih sa naših prostora. Glumčina, predivan kolega i čovek. Mnogo, mnogo mi je žao…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar