Smak, Radomir Mihajlović Točak Foto: TANJUG/ NEBOJSA RAUS

Pred veliki koncert legendarne domaće rok grupe “Smak”, zakazan za 9. septembar na Trgu u Čačku, u Gradskoj biblioteci ovog grada "Vladislav Petković Dis" u četvrtak, 1. septembra biće otvorena izložba “SMAK 50” Ksenije Ðerković.

Autorka je ćerka Slobodana Stojanovića Kepe, čuvenog bubnjara ovog kultnog benda koji su, uz Kepu, u Kragujevcu 1971. godine osnovali čuveni gitarista Radomir Mihajlović Točak i basista Zoran Milanović.

Ovo je retrospektivna postavka arhivske građe rok grupe “Smak”, a sadrži plakate, mnoge novinske članke iz starih jugoslovenskih novina – “Džuboks”, “Reporter”, “TV Revija”, ali i predmete poput originalnih bubnjarskih palica, opreme, koncertnih karata.

Takođe, ovu postavku krase delovi garderobe i rekviziti koje su članovi benda koristili na sceni.

U okviru izložbe biće emitovan i kratak dokumentarni film o muzici koja je osvajala 70-ih i 80-ih godina prošlog veka i nekom prošlom vremenu u kome su stvarali Točak, Boris Aranđelović, Kepa, Milanović i ostali članovi “Smaka”.

Nedavno su održali veliki povratnički koncert u rodnom Kragujevcu.

Izložba “SMAK 50” biće otvorena u Galeriji čačanske Biblioteke u 19 časova, a u programu će učestvovati autor postavke Ksenija Ðerković, predstavnik Grada Čačka i bibliotekarka Ana Stanojević.

Bonus video: Darko Rundek: Tradicionalni koncerti u Botaničkoj bašti

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)