Scena iz filma Prezir Foto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Francuska televizija Frans 2 uskoro će emitovati seriju o poznatoj bivšoj glumici Brižit Bardo dok je sama glumica koja će ove godine napuniti 89 godina, izrazila ravnodušnost prema seriji.

Serija koja je nedavno predstavljena na festivalu u Lilu, ima šest epizoda od 52 minuta i zove se jednostavno „Bardo“. Još se ne zna tačan datum njenog emitovanja.

U ulozi nekada seks simbola je mlada i nepoznata široj javnosti glumica Žilija de Ninez.

„Uvek su mi govorili da ličim na glumicu. Međutim, nismo želeli da uloga bude neka vrsta imitacije“, rekla je mlada glumica.

Serija rediteljke Danijele Tompson i njenog sina Kristofera je klasičnog karaktera i odnosi se na deset godina života slavne Brižit Bardo – od prve uloge 1950. do 1960. godine i kultnog filma iz 1956. godine „I Bog stvori ženu“.

„To nije biografski film, ne volim tu reč. To je deo života glumice“, rekla je rediteljka.

Međutim, sama Brižit Bardo, koja u septembru puni 89 godina, rekla je da je „baš briga za tu seriju“.

„Jedino što je bitno je moj stvarni život, a ne neke glupe biografske priče“, rekla je slavna Brižit Bardo koja je poznata da nema dlake na jeziku.

Rediteljka je rekla da je pisala slavnoj glumici da je obavesti o seriji i da joj je glumica koju u medijima zovu samo BB, ljubazno odgovorila da je ostave na miru i da ima poverenje u filmsku ekipu.

Brižit Bardo, seks simbol francuske kinematografije 1960-ih godina, napustila je glumu u jeku karijere i u potpunosti se posvetila životinjama. Ona od tada, redovno i ne birajući reči, iznosi kritike na račun nepoštovanja životinja.

Njeni najpoznatiji filmovi su „Parižanka“ (1957), „I Bog stvori ženu“ (1956), „Don Žuan je bio žena“ (1974) Rožea Vadima, „Privatni život“ (1962), „Viva Marija!“ (1965) Luja Mala i „Prezir“ (1963) Žan-Lika Godara.

Bonus video: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda