Scene iz filma Sirano, premijera, taramaunt film, repertoar, Fest, romantična drama, Piter Dinklidž, Nagrađivani režiser Džo Rajt , bioskop, ljubavni trougao.
Film Sirano Foto: Upimedia.com / Promo

Nakon premijernog prikazivanja na ovogodišnjem Festu, romantična drama "Sirano", koja je u trci za najprestižniju filmsku nagradu Oskar, stiže i na redovne repertoare naših bioskopa od 10. marta.

Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom, ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce.

Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak (Piter Dinklidž) zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ali, ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani (Hejli Benet), Sirano tek treba da joj otkrije svoja osećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana (Kelvin Harison Džunior).

Film Sirano Foto: Upimedia.com / Promo

Džozef Džo Rajt (1972) je britanski reditelj. Karijeru je započeo na televiziji. Nakon što se okrenuo filmova osvojio je BAFTA nagradu za najperspektivnijeg novog autora. Režirao je književne adaptacije, filmove „Gordost i predrasude“ (2005) i „Ana Karenjina“ (2012), ratnu melodramu „Pokajanje“ (2007) i „Najmračniji čas“ (2017), političku drama o Vinstonu Čerčilu tokom Drugog svetskog rata, za koju je Gari Oldman osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu.

Kritike:

– Scenaristkinja Erika Šmit zna da Siranov nos ne bi trebalo da bude njegova glavna karakteristika, jer je ponovo osmislila igru Edmonda Rostana koja bi odgovarala „jedinstvenoj građi“ i izuzetnom talentu njenog supruga, Pitera Dinklidža – ocenio je Piter Debrudž za „Verajeti“.

– Ispostavlja se da je filmska verzija Sirana jedan od vrhunaca ove godine. To je Rajtov najbolji film – rekao je Stiven Farber za „Holivud reporter“.

Film Sirano Foto: Upimedia.com / Promo

Bonus video: Premijera Spilbergove verzije „West Side Story“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar