Foto: Jugoslovenska kinoteka

Dvadeseti po redu Festival studentskog filma pod temom “Tranzicija” biće otvoren u sredu, 21. decembra, u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) i trajaće do 25. decembra, saopštili su organizatori.

U selekciji glavnog programa naći će se više od 60 ostvarenja mladih filmskih stvaralaca iz celog sveta, koji će u različitim kategorijama ocenjivati žiri naših najeminentnijih filmskih radnika, profesora i saradnika na Fakultetu dramskih umetnosti.

Foto: Jugoslovenska kinoteka

Ovogodišnje izdanje festivala donosi mnogo novina. Uvedena je nova kategorija- eksperimentalni film, kao i nagrade za najbolji zvuk, kameru i montažu, kako bi se podstakli i afirmisali mladi filmski stvaraoci koji se nalaze iza kamere.

Takođe, u okviru pretprograma u galeriji Kula 16. decembra otvorena je multimedijalna izložba pod nazivom “Tranzicija”. Na izložbi su prikazani radovi kako studenata, tako i samostalnih umetnika, ali i grupni rad angažovanih mladih ljudi sa smetnjama u razvoju nastao u sklopu radnog centra “Zvuci Srca”, odnosno Humanitarne organizacije “Dečije srce”. Cilj je podsticanja kulturno umetničkih institucija na inkluziju.

Festival se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Fakulteta dramskih umetnosti i Jugoslovenske kinoteke.

Bonus video: Filmski festival u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar