Foto: Promo

Mlada argentinska violinistinja Pilar Polikano nastupiće sa Simfonijskim orkestrom RTS u Kolarčevoj zadužbini, 27. maja, u 20 časova, i to će biti jedan od koncerata iz serijala "Dani Argentine na Kolarcu".

Dobitnicu prvih nagrada na mnogim internacionalnim violinskim konkursima, šesnaestogodišnja zvezda koncertnih scena izvešće u Beogradu „Koncert za violinu i orkestar“ Feliksa Mendelsona, remek-delo svetske violinske literature, kaže se u saopštenju.

Turbulentni prvi stav ovog dela, po kojem se ono i prepoznaje, pravi je izazov za izvođače – od Ferdinanda Davida, kome je koncert i posvećen pa do mnogih koji ga danas imaju na repertoaru.

Koncert će otvoriti Verdijeva uvertira za operu „Moć sudbine“, koju mnogi nazivaju „sudbinskim delom“ u opusu tog stvaraoca, ali govore i o „prokletstvu priče“ koja je nekima donosila neobjašnjiv strah, a drugima bila neodoljiv izazov.

Pored tog dela, Simfonijski orkestar RTS će, uz dirigenta Luisa Gorelika, odsvirati i odlomke iz prve i druge svite iz baleta „Romeo i Julija“ Sergeja Prokofjeva, koji je inspirisan jednom od najlepših i najčitanijih drama svetske literature koju je napisao Vilijam Šekspir.

Bonus video: Koncert Zubina Mehte na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar