Jovanka Budisavljević Broz foto: EPA/SRĐAN SUKI

O Jovanki Budisavljević Broz, Titovoj suprugi, biće snimljena TV serija, snimanje je planirano za 2021. godinu, a ko će se naći u glavnim ulogama trebalo bi da bude poznato nakon kastinga u septembru, prenose hrvatski mediji.

Scenaristkinja serije „Jovanka“ je Milana Vlaović Kovačiček, a planirano je da se u ekranizaciji u dve sezone od po šest epizoda pojave glumci sa prostora cele bivše Jugoslavije, s obzirom na to da je reč o koprodukciji.

– Milana je napravila prvu ruku scenarija, pomagalo joj je nekoliko ljudi, a angažovaćemo i engleskog pisca specijalizovanog za istorijske drame o poznatim osobama. Uvek je dobro da imate nekoga sa strane ko je izvan društvenih i istorijskih okolnosti. Domaći pisci se često zarobe u takozvanim interesantnim stvarima koje neće biti zanimljive stranoj publici – rekla je Tea Korolija, izvršna producentkinja serije, za zagrebački „Večernji list“.
Ona je navela da će Jovanku igrati više glumica, s obzirom na to da serija pokriva duži vremenski period, da je u pitanju fikcija koja će biti zasnovana na njenoj biografiji i ličnom viđenju života sa Titom, a da će se, pored Tita, pojaviti i likovi Rankovića, Đilasa, Kardelja i Pepce…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar