Moj glavni gost će biti Muharem Serbezovski, najavio je Rade Šerbedžija, koji će nastupiti 21. i 22. decembra u Beogradu i Novom Sadu.

Glumac, pesnik , reditelj i muzičar, Rade Šerbedžija, održaće koncert sa svojim bendom Zapadni kolodvor 21. decembra u mts Dvorani pod nazivom „Eto pjesma“, a sutradan 22.decembra  i publika u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu imaće prilike da vidi i čuje isti program.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Svaki moj koncert je drugačiji, uvek ubacim nešto novo. Svi moji nastupi su zapravo moje predstave. Ne menjam mnogo repertoar u odnosu na gradove u kojima nastupam – rekao je Rade Šerbedžija danas u „Lisabon baru“ Mts dvorane.

Mnoge je iznenadilo kada je poznati glumac najavio glavnog gosta za svoje koncerte u Beogradu i Novom sadu.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

– U pitanju je Muharem Serbezovski. On je jedan sjajan tip. Inače je završio Pravni fakultet i napisao je romski rečnik. Pevaćemo zajedno neke romske pesme.

Šerbedžija se prisetio i svojih prvih koncerata u Beogradu u Sava Centru kada je 1996. još živeo u Londonu.

– Tada su bile studentske demonstracije, bilo je uzbudljivo vreme. Nakon toga su moji koncerti u Beogradu postali tradicionalni.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Glumac se osvrnuo i na naziv svog poslednjeg albuma “Ne okreći se , sine”.

– Tako se zvala pesma koju sam napisao 1988. kada je moj sin imao 17 godina, i posvetio sam je njemu i njegovoj generaciji. Da gledaju u životu stalno napred… A to je poruka i svim narodima na ovim prostorima, da pokušaju živeti bolji i ispravniji život.

Rade Šerbedžija Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima Rade Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne pesme „Ne daj se Ines“ , „Imam pjesmu za tebe“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Barbara“, i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Zanimljiva je i anegdota koju je veliki glumac ispričao, a vezana je za sviranje novih pesama.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Jednom smo Kemal Monteno i ja zajedno nastupali u Podgorici, i ja odsviram jednu svoju novu stvar. Dolazi Kemo do mene i pita me: “Što ti je, bolan, to?” A ja kažem: “Nova pesma.” Kaže mi on: “Pusti to, nove pesme su dobre samo kad postanu stare”.

Šerbedžija je najavio da sprema i dupli album na kojem će se naći isključivo njegove autorske pesme koje je napravio svih ovih godina. Za sada je, kako kaže, odabrao 25.

Bonus video: Promocija novog studijskog albuma Šerbedžije „Ne okreći se sine“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar