Izložba "Sentimenti" Uroša Ogrizovića, Foto: Promo

Izložba "Sentimenti", primenjenog umetnika Uroša Ogrizovića, biće otvorena 27. maja u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija, najavila je galerija.

Ogrizović objašnjava da je ideja projekta “Sentimenti” osvrt na već proživljeno, na “prošlost koja se zadržava u našem sećanju bledo, nepouzdano, poput sentimenta”.

– Shodno tome, radio sam seriju porcelanskih skulptura, panoa i crteža, koji predstavljaju lična osećanja i unutrašnje sukobe. Podloge oker, bež i belih nijansi se prepliću, dok crna i siva, silovitim nanosima, povezuju crteže i skulpture, kao vid glavnog motiva. Nedostatak i praznina pojedinih radova, koje se ogledaju u belini i nedostatku glazure ili crteža, za mene označavaju scene iz prošlosti, davno zaboravljene i neposećivane – naveo je umetnik.

Uroš Ogrizović je rođen 1995. godine u Beogradu. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti, odsek Keramika, u klasi profesora Miroljuba Dramićanina, Igora Milićevića i docenta Lane Tikveše.

Učestvovao je na više grupnih izložbi: “Pančevo, grad o komesanjam” (2016), “Umetnost za džudo” u Kulturnom centru Rakovica (2017), “Form Art’’ u galeriji “Petak” (2017).

Dobitnik je nagrade “Ivan Tabaković”. Trenutno je na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar