IZLOŽBA „SEME“ ANDREJA KONOPEKA U GALERIJI „DAR MAR“
Foto: Galerija Dar Mar/Promo

Izložba pod nazivom "Seme" Andreja Konopeka biće otvorena sutra, 9. novembra u 17 sati u beogradskoj galeriji "Dar Mar", saopšteno je iz ove galerije.

Umetnik Andrej Konopek predstavlja na ovoj izložbi poslednji ciklus radova pod nazivom „Seme“, koji se sastoji od 11 crteža većeg formata i deset manjih oslikanih objekata.

„Kao vrstan crtač Andrej koristi talenat da prikaže čitav jedan mali univerzum likova, delova tela i raznih drugih naizgled bizarnih pojava i kreatura. Njegov postupak je ličan, osoben, emocionalan, jer koristi introspektivni momenat kao glavni formativni faktor u kreiranju slike. Ono što prođe i izađe iz njega je ono što vidimo, od onog početnog impulsa – semena, složenim procesom oslobađanja od dodatnih informacija, oduzimanja i odbacivanja viškova, on kreira predstave koje su esencija ljudskog postojanja“, reči su kustosa izložbe Saše Janjića.

IZLOŽBA „SEME“ ANDREJA KONOPEKA U GALERIJI „DAR MAR“
Foto: Galerija Dar Mar/Promo

U novim radovima, kako naglašava kustos, umetnik stvara crno beli svet lišen bilo kakve pomoći boje.

„U njegovom radu mnogo je nesvesnog i iskonskog, koje izbija na površinu i u kombinaciji sa mnoštvom likova koji se prepliću, stvarajući jedan gotovo apokaliptični prizor“, zaključak je Janjića.

Andrej Konopek, rođen u Beogradu 1987. godine, diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012, na odseku Slikarstvo. Već tri godine kasnije postaje član ULUS-a, a do sada je priredio 15 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Radovi Konopeka nalaze su u brojnim privatnim kolekcijama u Srbiji, Švedskoj, Americi, Austriji i Belgiji.

Izložba će trajati do 23. novembra.

Bonus video:

Pablo Pikaso

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare