Foto: Dušan Đorđević

Jubilarno 50. izvođenje komada „Lažljivica“ Nikolaja Koljade, u prevodu Novice Antića i režiji Stefana Sablića, zakazano je za petak, 2. februar u 20 časova na Sceni “Mira Trailović”, saopštili su iz Ateljea 212.

Repertoarska politika Ateljea 212, zasnovana na praizvedbama domaćih i stranih savremenih dramskih autora, nastavila se postavkom ovog novog Koljadinog dela, objavljenog 2019. a premijerno je u beogradskom teatrau izvedeno 17. februara 2020. godine.

Foto: YU planet TV

Nikolaj Koljada, predstavnik „gvozdenog veka“ ruske književnosti, jedan od u svetu najigranijih savremenih dramskih pisaca, i u ovoj drami izvlači iz mraka i osvetljava likove sa ruba, epizodiste koji ni u sopstvenom životu ne igraju glavne uloge.

Junakinje ovog komada su dve starije žene, jedna drugoj neophodne, koje se sreću u malom, neuglednom provincijskom muzeju nacionalne istorije i nepotrebnih relikvija. To je urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima.

Dve lažljivice, Serafimu Margaritovnu i Margaritu Serafimovnu, igraju Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović.

Bonus video: 36.Gavelline večeri – Aplauz za predstavu „Otac“ Ateljea 212

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar