Foto: Dalibor Danilović

Snovi o budućnosti počinju 31. decembra u 17 sati na novogodišnjem gala koncertu Dečje filharmonije "San novogodišnje noći" u beogradskoj MTS Dvorani. Ovaj izuzetni koncert je već tradicionalno prava prilika za sve generacije da se zaokruži stara godina i na najbolji način proslavi dolazak Nove.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića, a na repertoaru će biti i popularni savremeni hitovi, kao i etno i džez program.

Foto: Dalibor Danilović

Više od 80 mladih umetnika predstaviće se publici, a među solistima je i specijalni gost Miloš Stosiek (17), austrijski violončelista i dobitnik prestižnih nagrada sa iskustvom sviranja u prestižnim orkestrima širom Evrope. Dolazak Stosieka iz Beča pomogao je Austrijski kulturni forum.

Gosti ovogodišnjeg koncerta biće članovi Hora Dečjeg kulturnog centra. Himnu Dečje filharmonije „Ovo je pesma za nas“ zajedno sa svim učesnicima izvešće i specijalna gošća, naša proslavljena glumica Ana Sofrenović koja će ujedno i voditi program.

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala – CEBEF pod pokroviteljstvom grada Beograda i fondacija „Deca deci“. Ulaznice se mogu nabaviti onlajn, na sajtu ticekts.rs, kao i na blagajni MTS Dvorane i svim Ticket Vision prodajnim mestima.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Među njima je i Teodor Vujanić (7) koji je prve muzičke korake napravio sa samo pet godina na violini, a kasnije se odlučio za klavir i u prvoj godini nastupa osvojio čak šest prvih nagrada. Od mladih dama predstaviće se Tara Ljujić (12) na flauti koja već može da se pohvali brojnim nacionalnim i internacionalnim nagradama.

Foto: Dalibor Danilović

Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija „Deca deci“ je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz pet gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja.

Bonus video: Srbija na Dečjoj pesmi Evrovizije: Iz Jermenije među nama Katarina Savić i Martin Zoričić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar