Foto: Promo

Beogradski alternativni rok bend Šajzerbiterlemon promovisaće svoj upravo objavljeni drugi album "Na dugačkim poljima" u četvrtak 2. juna u bašti beogradskog kluba Dragstor. Biće to najveći samostalni koncert ovog beogradskog sastava koji je prisutan na sceni već osam godina. Za zagrevanje publike biće zadužen DJ duo Ghetto University.

– Spremali smo album više od tri godine, preživeo je sve moguće prepreke i sada, konačno, sa ponosom i zadovoljstvom možemo da kažemo da je tu. Osam pesama i nešto preko 24 minuta u koje smo pokušali da spakujemo mnoštvo senzibiliteta, sa ciljem da napravimo veliki korak napred u odnosu na sve do sad. Vidimo se u Dragstoru – poručuju iz benda.

Foto: Promo

Album je objavljen kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Records-a i beogradske Pop depresije. Snimali su ga Uroš Milkić i Andrej Mladenović u Down There studiju, za miks su bili zaduženi Andrej Mladenović i Jovan Sibinović, a za mastering Carl Saff. Autorka omota je Katarina Stanojlović.

Albumu su prethodila dva video singla, „Strepnja“ (decembar 2021) i najnoviji singl „Zavrti me“ (maj 2022). Krajem godine se očekuje i fizičko izdanje na vinilu.

Šajzerbiterlemon trenutno čine Ana Đurović (bubnjevi), Jovan Sibinović (gitara, vokal), Konstantin Janković (bas, prateći vokal) i Đorđe Dabić (gitara). Bend iza sebe ima jedan EP (samostalno izdanje, 2017) i debi album „Iza naših zidova“ (Geenger Records, 2019).

Bonus video: Koncert Iron Maiden-a u punoj Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar