Alehandro Hodorovski Foto: EPA/SUSANNA SAEZ

Novi Frenzen, eseji Čarlsa Simića, poslednja knjiga Roberta Bolanja, popularni Bakman, aktuelni Jun Fose, knjiga o Lars fon Triru… I još svašta nešto od novih naslova nećemo videti na Sajmu knjiga koji je otkazan, ali zato hoćemo u knjižarama, ali i kod nas na portalu. Danas predstavljamo izdanja kuće Arete.

Domaće izdavačke kuće su za Nova.rs poslale po tri naslova knjiga koje su im bili favoriti za Sajam knjiga kojeg ipak neće biti. Mi ćemo ih svakodnevno objavljivati na portalu da bi našim čitaocima pomogli u izboru prave literature za ovu jesen. Danas predstavljamo izdavačku kuću Arete i njihova tri predloga.

„Lovište“ – Katarina Nikolić

Foto: Promo

„Lovište“ je intrigantan triler koji preispituje prošlost kao i okolnosti u kojima čovek ispoljava najmračnije strane svoje ličnosti. Osveta kao motiv, nerazjašnjeni odnosi, želja da se prevaziđu strahovi, košmari. I šta to znači u Lovištu? Šuma ne trpi oklevanja, život se nastavlja baš tamo gde je i stao. U Lovištu si uvek predator ili plen, jedan na jedan, potpuno sam. Svaki trenutak je novi preobražaj, patnja, život i smrt.

„Trir o fon Triru“ – Stig Bjorkman

Knjiga Trir Foto: Promo

Knjiga „Trir o fon Triru“ predstavlja portret jednog od najkontroverznijih umetnika današnjice.
Kroz zbirku intervjua koje je sa Trirom radio njegov kolega, filmski režiser Stig Bjorkman, saznaćete kako su nastali njegovi najvažniji filmovi, koji su njegovi najveći strahovi, kojim režiserima i glumcima se divi i kako je Lars Trir postao Lars fon Trir.
Naslovna ličnost u ovoj knjizi predstavlja nam se kao stvaralac i kao osoba i u oba oblika ne prestaje da impresionira i preispituje granice.

UČITELJ I ČAROBNICE Alehandro Hodorovski

Foto: Promo

„Učitelj i čarobnice“ je jedna od najličnijih knjiga Alehandra Hodorovskog.

U ovoj kvaziautobiografskoj knjizi sa dozom magičnog realizma na koji smo već navikli iz njegovih prethodnih dela, Hodorovski nas vodi u potragu za prosvetljenjem i suštinom zen-filozofije.

Ali ovo nije samo priča o prosvetljenju, već i o velikom prijateljstvu koje je predstavljeno kroz lik učitelja Eja Takate, i o važnosti ženskog principa koji upoznajemo kroz likove čarobnica.
Knjiga je obogaćena anegdotama koje potpisuje sam autor, a koje osvetljavaju scene iz njegove karijere i privatnog života.

Bonus video: Luna park – Umetnost bez sigurnosnog pojasa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar