Milan Lane Gutović Foto: Zoran Lončarević

Istaknuti dramski umetnik Milan Lane Gutović biće sahranjen na Kumodraškom groblju u subotu 28. avgusta.

Gutović će biti sahranjen u porti Crkve Svete Trojice, a opelo počinje u 13.30 sati.

Komemoracija jednom od najboljih jugoslovenskih glumaca zakazana je za 10. septembar u podne, a održaće se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Voljeni Lane preminuo je 25. avgusta u 76. godini života.

POGLEDAJTE JOŠ:

Brojne kolege i poštovaoci njegovog lika i dela dirljivim rečima oprostili su se od čuvenog glumca.

„Ja sam ga obožavala bukvalno. Mnogo ga volim. On je glumac svetskih dimenzija, ogroman glumac! Dobio je u publici kod naroda to što on zaslužuje. On je imao ogroman kapacitet, možda je jači od Čkalje. On je glumac decenije i veka“, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

„Tužna sam da nema ni Žanku Stokić ni Dobričin prsten, ni druga obeležja koja ga obeležavaju kao velikana, a jeste velikan. Mnogo sam ga volela, malo sam igrala s njim, a uvek sam se radovala i bila počašćena kada hoće da se nađe u podeli sa mnom. Ovo je zlo vreme. Gadno“, dodala je ona.

Glumac je prošle nedelje primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, a stanje mu se u poslednja dva dana naglo pogoršalo i bio je priključen na respirator.

Njegova ćerka Milica uputila je emotivnu poruku preminulom ocu i istakla kako nije bila spremna za taj trenutak.

„Danas je preminuo moj otac, Milan Gutović. Nisam spremna! Nemam reči prikladne za ovaj trenutak. Na neke gubitke nikada ne možemo biti spremni. Počivaj u miru“, napisala je ćerka velikana srpskog glumišta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare