Foto: Promo

Humanitarni muzički karavan "Sa Mozzartom na krilima muzike" u narednih 12 meseci posetiće 12 gradova širom naše zemlje, a publika će biti u prilici da uživa u klavirskim kompozicijama koje će izvoditi pijanista Stefan Đoković. Projekat ima za cilj promociju klasične muzike, kulturnog nasleđa, humanosti i želju da se kultura vrati u svoj dom - domove kulture.

Muzički karavan u saradnji sa kompanijom Mozzart na jedan poseban način pomoćiće rad kulturnih ustanova jer će kompletan prihod od ulaznica biti doniran upravo domovim kulture u kojima će koncerti biti održani.

Prva stanica muzičkog karavana je Beograd a zatim slede Loznica, Niš, Valjevo, Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Priboj, Kosovska Mitrovica i velika završnica u Novom Sadu.

„Projekat ‘Sa Mozzartom na krilima muzike’ je ideja koja nije sazrela preko noći ali je imala zaista zanimljiv razvojni put. Želja da popularizujemo klasičnu muziku i vratimo kulturu u njen dom – dom kulture je postao glavni cilj i izazov oko koga se okupio tim entuzijasta, a pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić. Očekuje nas godinu dana koje ćemo ispuniti kilometrima puta i najlepših nota“, istakao je pijanista Stefan Đoković.

Foto:promo

Gradovi u kojima će biti održani koncerti izabrani su tako da se pokrije svaki deo naše zemlje, od severa, zapada, istoka i juga.

„Očekujemo i verujemo da ćemo ‘Sa Mozzartom na krilima muzike’ probuditi humanost, dotaći novu publiku, vratiti sjaj domovima kulture i da ćemo biti ponosni na postignuto, a onda krećemo u novu avanturu i novi muzički „karavan“ po zemljama u region“, istakao je Đoković.

Karte za prvi muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ su već u prodaji, a koncert je zakazan za 26. januar u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar