Branko Cvejić Foto: Nebojša Babić

Promocija knjige "Sa Cvejom" o Branku Cvejiću, nakon Sajma knjiga, biće održana u utorak 7. novembra u 12 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Knjiga „Sa Cvejom“, na 410 strana, broš povez, sačinjena je od niza autorskih tekstova i predstavlja važan dokument o izuzetnom umetniku i njegovim dostignućima u oblasti kulture i umetnosti, u gradu, zemlji i celom regionu bivše Jugoslavije.

Na promociji govore priređivač knjige Beka Vučo, Tamara Vučković Manojlović, Voja Brajović, Branka Petrić, Slobodan Unkovski, Gorčin Stojanović i Stefan Arsenijević. Moderator će biti Aleksandar Milosavljević, a govoriće i Zoran Hamović u ime izdavačke kuće „Clio“.

Foto: Clio/Promo

Kroz knjigu sećanja vode od vremena kada je Branko Cvejić zakoračio u svet umetnosti, preko nezaboravnih predstava u njegovom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, i od legendarnog Baneta Bumbara iz TV serije „Grlom u jagode“, sve do poslednjih uloga.

Branko Cvejić Foto: Nebojša Babić

Delo je koncipirano u osam poglavlja koja predstavljaju važne životne i profesionalne prekretnice Branka Cvejića. Takav koncept opredelio autore tekstova, ističe se u saopštenju, da pronalaze svedoke ne samo među bliskim saradnicima u oblasti kulture, drugarima iz pozorišnog i umetničkog sveta širom regiona, već i u njegovom privatnom okruženju. Pre svega, u porodici i među bliskim dugogodišnjim prijateljima.

Kroz mnoštvo autorskih tekstova i fotografija provejavaju oznake epohe u kojoj je Cvejić živeo i stvarao, kao umetnik koji je stalno bio prisutan i koji je svoj radni vek nesebično posvetio umetnosti zasnovanoj na visokim etičkim, estetskim i društvenim kriterijumima.

Bonus video: Sa Cvejom” – knjiga o Branku Cvejiću, legendarnom Banetu Bumbaru s malih ekrana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar