Nagrada Milan Mladenović, Foto: Promo

Članovi žirija nagrade "Milan Mladenović" za 2020. godinu biće muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, a konkurs će biti otvoren od 1. do 30. juna, saopštila je Zadužbina Milana Mladenovića koja nagradu dodeljuje drugi put.

Tročlani žiri odabraće, kako je navedeno u saopštenju, muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti sa prostora bivše Jugoslavije.

Nagrada se dodeljuje na rođendan Milana Mladenovića, 21. septembra, a prvi dobitnik prošle godine bio je bend „Artan Lili“.

Nagrada „Milan Mladenović“ uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini.

Svi detalji o nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu www.milanmladenovic.com.

 

Zadužbina je objavila i da će kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube „Angel’s Breath“ doživeti svoje reizdanje, u saradnji sa „Croatia Records“.

Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasterizovanim snimcima prvo će se naći u prodaji kao CD i na svim striming servisima od petka, 29. maja, dok će bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i daunloud kod biti u prodaji u junu.

U toku je i zajednički projekat Zadužbine Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS napravi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postavka.

Zadužbina Milana Mladenovića poverila je Narodnoj biblioteci Srbije na staranje vrednu građu koju čine Milanovi lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali.

U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i saradnja na predstavljanju građe široj javnosti radi promovisanja ideja koje su obeležile Mladenovićev rad.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović, „sa namerom da se njegova autorska i lična zaostavština sačuva kao celina i da ima kulturnu i humanitarnu svrhu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar