Foto:Screenshot/Instagram/ronniewood

Roni Vud (72), basista "Roling stounsa", ubija vreme u izolaciji tako što prodaje slike – portrete svojih drugara iz benda. U jednoj verziji "ubacio" ih je u Pikasove "Tri igračice" a u drugoj u čuvenu crno-belu, monumentalnu "Gerniku".

Roker koji je trenutno u karantinu u svom stanu u Londonu, godinama unazad strastveno slika i vremenom je prikupio mnogo radova, kako ocenjuje „Dejli mejl”, „zapanjujućih, apstraktnih komada” sa likovima svojih kolega: frontmena Mika Džegera (76), gitariste Kita Ričards (76) i bubnjara Čarlija Votsa (78).

Sada ih prodaje preko svog Instagram profila ali i u onlajn galeriji Saatchi Art.

„Roni je naslikao mnoge muzičare tokom svoje likovne karijere, uključujući i ‘Stounse’. Svaki od printova je ručno potpisan i dostupan u njegovoj zvaničnoj prodavnici”, piše na Instagramu basiste.

On je odlučio da pomogne i dobrotvornom fondu za borbu protiv Kovida-19 time što je na aukciju stavio sliku sa ispisanim „Hvala ti NHS” (britanska Nacionalna zdravstvena služba).

Na jednoj slici članovi „Stounsa“ su preobraženi u likove sa Pikasovog remek-dela „Tri igračice“. Sam Roni, koji je prokomentarisao ispod slike da se nada da bi Pablo bio polaskan njegovom verzijom, nazvao je ovaj rad „Pikaso Stounsi“.

Ali, to nije njegov jedini omaž velikom španskom umetniku.

Na ovoj slici, „Stounsi“ su ušetali u čuvenu „Gerniku“, sliku koju je Pikaso napravio 1937. kao reakciju na građanski rat u Španiji i bombardovanje ovog gradića od strane nacističke Nemačke i fašističke Italije.

Prema podacima na sajtu Saatchi Art galerije, cena printova je od 150 dolara za dizajniranu set listu, do 1.875 za verziju „Gernike”.

– Moj život je ispunjen bojom. Čak i nameštaj u mojim kućama vrišti od boja. Ja slikam po zidovima, po svemu, čak sam neka svoja dela pretvorio u mozaik u kupatilu, u tepihe, u vitraž i bronzu – kazao je Roni.

Neke modne kompanije su koristile njegove motive na svojim ešarpama, tašnama i odeći, oslikavao je omote poloča, a i od najobičnije set liste Roni napravi umetničko delo.

– Umetnost je moj život, ona ispunjava moj život i nastaviće da bude moj život – poručio je Vud.

Ni Roni ni njegov bend ne miruju tokom karantina. Nedavno su objavili prvi singl posle osam godina, „Ghost Town”, koji je momentalno postao hit i nezvanična himna društvenog distanciranja i pustih gradova usled pandemije.

Učestvovali su i kao bend, premda svako u svom domu, na virtuelnom dobrotvornom koncertu „Together at Home“. Mik i Kit su svirali na akustičnim, Roni na električnoj gitari a, u neodstatku pravog bubnjarskog seta, Čarli je demonstrirao kako ume da lupa i po vazduhu.

Nažalost, zbog korone, bend je morao da otkaže svoju letnju turneju „No Filter”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare