Foto: CEBEF/Blitz

Film "Kosti i sve" Luke Guadanjina, za koji je ovenčan nagradom za najboljeg reditelja na letošnjem Venecijanskom festivalu, biće prikazan u okviru 51. Festa, saopštili su organizatori.

Ostvarenje „Kosti i sve“ biće prikazano u okviru selekcije Gala premijerno 1. marta u 22 sata Mts dvorani, što će biti regionalna premijera fillma Luke Guadanjina.

Glavni junaci romantičnog horora o „identitetu“ i društvenim „izgnanicima“, kako ga je opisao italijanski sineasta Luka Guadanjino, su dvoje neobičnih saputnika i usamljenika Maren i Li, koji zajedno kreću na putovanje po američkom srednjem zapadu osamdesetih godina prošlog veka.

Glavne uloge u filmu poverene su Tejlor Rasel i Timotiju Šalameu, a tu su i Majkl Stulbarg, Kloi Sevinji, Dejvid Gordon Grin, Andre Holand, Džesika Harper i Mark Rajlans. Podsetimo, Guadanjino je već radio s Šalameom u ostvarenju „Skrivena ljubav“.

Foto: CEBEF/Yannis Drakoulidis / Metro Goldwyn Mayer Pictures/Blitz

Ovo je, kako podsećaju organizatori Festa, prvi Guadanjinov film snimljen u američkoj produkciji, na kojem je radio sa svojim dugogodišnjim saradnikom, američkim scenaristom Dejvidom Kajganićem. Film je ekranizacija istoimenog romana Kamile DeAnđelis. Svetsku premijeru imao je u Veneciji, gde je nagrađen Srebrnim lavom za režiju i Nagradom „Marčelo Mastrojani“ za najbolju mladu glumicu (Tejlor Rasel).

Fest, koji počinje 24. februara, nastavlja tradiciju prikazivanja filmova vodećeg italijanskog autora svoje generacije Luke Guadanjina, s obzirom da je naša pubika već imala da na ovom festivalu vidi naslove kao što su: „Ja sam ljubav“, „Rasprskavanje“, „Neverovatna devojka“ i „Suspiria“. 

Osim 1. marta, ovo ostvarenje će u okviru 51. Festa biti prikazano i dan kasnije u 14.30 časova u Sali 1 mts Dvorane, potom 3. marta u 22 sata u Sali 1 Sinepleksa Ušće, 4. marta s početkom od 22 časa u Dvorani Kulturnog centra i najzad 5. marta u isto vreme u Sali 5 Sinepleks Galerije Beograd.

Bonus video: Otvaranje 50. Festa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar