Foto:EPA-EFE/Nigel Roddis

Rolingstonsi su na koncertu u Beču zajedno sa ukrajinskim horom izveli čuvenu pesmu "You Can't Alvays Get What You Want" i time im pružili podršku.

Legendarni rokeri su u petak (15. jula) svirali na stadionu Ernst Hapel u glavnom gradu Austrije, gde su sačuvali posebno iznenađenje za bis.

– Prešli su dug put da budu ovde večeras – rekao je Mik Džeger publici pre nego što je predstavio dečački hor Dzvinochok i hor devojčica Vognik, otkrivajući da su se vozili 15 sati od Kijeva do Beča da bi bili na koncertu.

Horovođa Ruben Tolmačov je tada rekao okupljenima:

– Ovo je veoma posebna noć za dva hora i životna šansa koja se ne propušta. Tako mi je drago što smo stigli ovde u Beč na noć za pamćenje za sve nas – poručio je Tolmačove, prenosi NME.

Otkako je u februaru počela ruska invazija na Ukrajinu, muzički svet je pozvao mnoge ukrajinske kreativce da nastupaju na globalnim događajima i sa svetski poznatim bendovima kako bi se pružila podrška tom narodu i ukazala na strahote koje prolaze.

Prošlog meseca, pobednici Evrovizije Kalush Orchestra pozvani su da nastupe na Glastonberi festivalu, a frontmen Oleh Psiuk je rekao za NME:

– Imamo sreće što smo uopšte ovde. Veoma smo srećni i ovo nam mnogo znači – rekao je Psiuk.

Bonus video: Kit Ričards – Neuništivi buntovnik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar