Partibrejkersi. Foto: Promo

''Partibrejkersi'', ''Ničim izazvan'', bluz bend ''Zona B'', ''Inspektor Blaža i kljunovi'', brojni di-džejevi, mladi rok i bluz sastavi, nastupaju na prvom izdanju trodnevnog ''Roll and Blues'' festa koji je počeo sinoć u mestu Bukovik podno Bukulje kod Aranđelovca. 

Na listu letnjih muzičkih festivala u Srbiji, od ove godine upisuje se i “Roll and Blues“ fest, koji već na svom prvom izdanju ima zvučna imena poput legendarnih “Partibrejkersa“, benda “Ničim izazvan“ koji će na festival samo dan posle solističkog koncerta na Kalemegdanu, a nastupiće i jedan od najpoznatijih i najstarijih srpskih bluz sastava “Zona B“.

Zvuci roka, bluza, elektronske muzike i pomalo panka, “grmeće“ sa Bukulje do 31. jula u neobičnom ambijentu – livadi od dva hektara.

Ideja za novi festival u Aranđelovcu, koji je prepoznatljiv po tradicionalnoj muzičkoj smotri “Mermer i zvuci“, potekla je od Jelene Obradović predsednice Konjičkog kluba “Aranđelovac“.

Trodnevni festival, na kome nastupa 16 različitih izvođača, održava se u prostranom “dvorištu“ unikatnog Eko hostela “Branč“ u mestu Bukovik u samom podnožju Bukulje.

Mesto održavanja festivala. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Nastupi muzičara biće organizovani po svim festivalskim standardima, ističu organizatori, a za ovu priliku u mirnom selu, okrženom gotovo netaknutom prirodom, montirana je koncertna bina na kojoj su nedavno nastupali muzičari na Arsenalfestu i Egzitu.

Program festivala

Sinoć su nastupili

“Karakondžule“ rok sastav iz Aranđelovca
“Cotton Pickers“ bluz rok sastav iz Mladenovca
“Texas Flood“ rok sastav iz Beograda
“Partibrejkersi“
“Inspektor Blaža i kljunovi“

Večeras

18h Di-džej Aleksandra Ra
20h Di-džej BUKA
22:45 “Serbonarium“ bend iz Aranđelovca
23:15 “Ničim izazvan“ pop rok sastav
00:45 Di-džej MRKI

Foto: Promo

Sutra (bluz veče)

19h “Ascend“ (Aranđelovac)
20h “Cowabunga“ (Aranđelovac)
21h “Lole& BluesAR Band“ , sastav iz Aranđelovca koji je okupio Jovan Savić Lole jedan od osnivača najstarijeg bluz benda u Srbiji “Zona B“
22h “Raw Hide“, ritam i bluz bend iz Beograda, nekadašnjeg naziva “Sirova koža“
23h “Zona B“, bluz sastav iz Beograda u kojem svira popularni basista Zdenko Kolar na festivalu će promovisati novi studijski album “Songmaker“

Zona B. Foto: Promo

Jam Session, festival zatvara zajednička svirka svih izvođača

Ulaznice za prvi “Roll and Bleus“ festival na Bukulji nalaze se u prodajnoj mreži Gigstix-a, a mogu se kupiti i na kapijama ovog novog festivalskog prostora. Organizatorka Jelena Obradović za Nova.rs pojašnjava da su cene simobilične, jer joj je želja da ljudima bude dostupan i “drugačiji zvuk“ od komercijalizovane muzike. U saradnji sa opštinom Aranđelovac, odlučeno je da treće festivalsko veče bude poklon svim posetiocima pa se ulaz neće naplaćivati.

Jelena Obradović. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

“Bluz kao muzički pravac, a rekla bih pre kulturni fenomen, postoji više od 100 godina i nesumnjivo je potvrđen kvalitet te muzike. Svako ima pravo na lični izbor, a da bi mogao da bira, mora da čuje i nešto drugačije. Bluz nije komercijalna muzika i moja ideja je bila da prvenstveno mladim ljudima pružimo mogućnost da se upoznaju i sa drugačijim sadržajima“, zaključila je Jelena.

Za ljubitelje festivalskih kampova, u Bukoviku je obezbeđen i prostor za postavljanje šatora uz sve prateće sadržaje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar