Foto:Screenshot/Youtube/Basta Fest

Filmski festival "Bašta fest", zakazan od 23. do 26. jula u Bajinoj Bašti, biće revijalnog karaktera i biće prikazano sedam debitantskih ostvarenja reditelja iz Srbije i regiona koji su imali premijere u protekle dve godine, saopštili su organizatori.

Organizatori festivala nameravaju da prikažu debitantske filmove Marka Đorđevića, Ene Sendijarević, Maše Nešković, Nermina Hamzagića, Stefana Maleševića i Milene Grujić, a uz njih i njihove kratke filmove koji su bili deo takmičarskog programa do sada, kao i debitantski film Ognjena Glavonića, selektora festivala od 2014 do 2016. godine.

Plakat za ovogodišnji festival Foto:Promo

Festival je fokusiran na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a karakterističan je po tome što se sve programske celine odvijaju na otvorenom i besplatne su, navode organizatori i kao najveći uspeh festivala izdvajaju to da je u toku proteklih šest godina on postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta i glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo, Marko Janketić, Milan Marić, Isidora Simijonović i mnogi drugi.

Sedmo izdanje festivala će, s obzirom na to da se odvija u vreme pandemije koronavirusa, biti revijalnog karaktera, te će, kako navode organizatori, svi filmovi prijavljeni za takmičarski program ovogodišnjeg Bašta festa biti pomereni za selekciju za narednu godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar