Revijalni Bašta fest sa sedam filmova krajem jula

Kultura 30. jun. 202011:48
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Basta Fest

Filmski festival "Bašta fest", zakazan od 23. do 26. jula u Bajinoj Bašti, biće revijalnog karaktera i biće prikazano sedam debitantskih ostvarenja reditelja iz Srbije i regiona koji su imali premijere u protekle dve godine, saopštili su organizatori.

Organizatori festivala nameravaju da prikažu debitantske filmove Marka Đorđevića, Ene Sendijarević, Maše Nešković, Nermina Hamzagića, Stefana Maleševića i Milene Grujić, a uz njih i njihove kratke filmove koji su bili deo takmičarskog programa do sada, kao i debitantski film Ognjena Glavonića, selektora festivala od 2014 do 2016. godine.

Plakat za ovogodišnji festival Foto:Promo

Festival je fokusiran na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a karakterističan je po tome što se sve programske celine odvijaju na otvorenom i besplatne su, navode organizatori i kao najveći uspeh festivala izdvajaju to da je u toku proteklih šest godina on postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta i glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo, Marko Janketić, Milan Marić, Isidora Simijonović i mnogi drugi.

Sedmo izdanje festivala će, s obzirom na to da se odvija u vreme pandemije koronavirusa, biti revijalnog karaktera, te će, kako navode organizatori, svi filmovi prijavljeni za takmičarski program ovogodišnjeg Bašta festa biti pomereni za selekciju za narednu godinu.

Komentari

Vaš komentar