Foto:Promo/Galerija B2

U subotu, 4.2. u 19 časova u B2 galeriji otvara se retrospektivna izložba ”Prošireno polje. Godina iza nas”. Postavka se osvrće na prethodnu godinu i jedanaest izložbi koje su priređene.

Dela Ere Milivojevića, Veska Gagovića, Miomira Grujića Fleke, Čedomira Vasića, Zdravka Joksimovića, Dušana Petrovića, Srđana Apostolovića, Bate Krgovića, Ratka Vulanovića, Ane Knežević, Ive Kuzmanović, Ivana Šukovića, Juraja Dobrovića i Biljane Tomić su u okviru teme proširenog polja govorila o tome da umetnički rad nastaje u određenom ambijentu, ali i da utiče na taj isti ambijent.

Galerija B2 poslednje četiri godine istražuje određene teme kako bismo bliže razumeli umetničko delo. Tema proširenog polja došla je kao posledica istraživanja svetla u 2019, onda prostora inspiracije u 2020, pa nakon toga i fizičkog prostora koji zauzima sam predmet u 2021.

Foto:Promo/Galerija B2

U 2022. na temu proširenog polja imali smo priliku da vidimo delo gde se ne pravi razlika između umetnosti i života. Da je umetnički predmet posledica posmatranja promenljivog sveta i beleženje nepromeljivih stvari, kaže se u saopštenju.

Bonus video: Mrđan Bajić na otvaranju svoje izložbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar