Foto:promo

Film "Rekla je" koji predstavlja borbu novinarki "Njujork tajmsa" koje su razotkrile skandalozno seksualno zlostavljanje jednog od najmoćnijih producenata Harvija Vajnstina, stiže u domaće bioskope 17. novembra.

Ostvarenje u režiji Marije Šreder, zasnovano je na reportaži „Njujork tajmsa“ koje su sprovele Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, kao i istoimenoj knjizi koju su napisale Džodi Kantor i Megan Tui. Uloge su ostvarile Keri Maligan, Zoe Kazan, Patrisia Klarkson…

Foto: Promo

Dvostruko nominovana za Oskara Keri Maligan i Zoi Kaza glume reporterke Njujork tajmsa, Megan Tui i Džodi Kantor, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

„Rekla je“ predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Bonus video: Monika Vili – Vole li Srbi austrijski film?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar