Goran Bare i Majke Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

"Rockam Dorćol 3" ove godine održaće se 17. i 18. novembra na Dorćol Platzu i ugostiće regionalne zvezde Gorana Bareta i Majke, Daliborovo Granje i beogradski bend Sharks, Snakes & Planes. Treće izdanje "Rockam Dorćola" prati oprobani koncept od prošle godine: susret muzičara iz regiona i beogradske publike u srcu Dorćola.

U petak, 17. novembra,pred nastup Gorana Bareta i Majk,i nastupiće grupa Lipov Loud, a u subotu, 18. novembra, Daliborovom granju i grupi Sharks, Snakes and Planes pridružiće se Peri Lemi Bas.

Goran Bare i Majke su u martu rasprodatim koncertom u Domu omladine Beograda u okviru Kontakt konferencije pokazali svoju nespornu koncertnu jačinu. Da će neočekivano biti i u Dorćol Platzu 17. novembra takođe je sigurno, jer se radi o bendu koji ne poznaje norme, koji menja poznate koncepte, ali publiku uvek gleda direktno u oči. Posle 30 godina su na vinilu objavili jedan od ključnih albuma regionalnog rokenrola ’90-tih godina – album „Razdor“.

Foto: Promo

„Budi ponosan“, „Fantastična vatra“, „Krvarim od dosade“ i mnoge druge pesme sa ovog izdanja Goran Bare i Majke nam oživljavaju u Dorćol Platzu, uz ostale hitove. U Beograd stižu na vrhuncu koncertnog raspoloženja, neposredno pred najveći šou u karijeri, koji ih očekuje u Areni Zagreb.

Ulaznice za prvo veče „Rockam Dorćol 3“ festivala u okviru koje nas očekuje koncert Gorana Bareta i Majki, dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na Tickets.rs.

Druge večeri nastupiće idejni tvorci i domaćini festivala, Sharks, Snakes & Planes i Daliborovo Granje. U subotu, 18. novembra, Sharksi će proslaviti 10 godina od izlaska EP-ja „Nebeska mehanika“, a sa njima će drugo veče festivala obojiti koncertna atrakcija iz Čakovca – Daliborovo granje. Pre godinu i po dana napravili su spektakl unapred rasprodatim koncertom, i vraćaju se na bis.

Sharks snakes and planes Foto:Promo/SSP

Ulaznice za drugo veče festivala u okviru kojeg nas očekuje koncert grupa Sharks Snakes & Planes i Daliborovo Granje, dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na @tickets.rs.

Prvi „Rockam Dorćol“ održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim uslovima. Samo godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni međunarodni festival.

Bonus video: Koncert benda Leb i sol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar