Foto: Narodno pozorište/Promo

Onlajn razgovorima uživo sa britanskom rediteljkom Keti Mičel i ruskim glumcem Jevgenijem Mironovim 28. maja od 19.30 sati na sceni "Raša Plaović" Narodno pozorište će započeti seriju susreta sa najznačajnijim evropskim pozorišnim stvaraocima, saopšteno je iz nacionalnog teatra.

Jedna od najznačajnijih evropskih pozorišnih rediteljki Кeti Mičel javiće se preko video linka iz Londona, dok će se iz Moskve javiti čuveni ruski glumac Jevgenij Mironov. Razgovor iz Beograda će voditi upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i novinarka RTS-a Sanja Milić. Neke od tema o kojima će se razgovarati su šta je pozorište danas, u kom pravcu se razvija, koliko je epidemija koronavirusa uticala na razvoj svetskog pozorišta i šta smo naučili iz nje i ekologija i pozorište. Gledaoci će moći da se uključuju u razgovor i postavljaju pitanja, navodi se u saopštenju.

Ovakvim sadržajima Narodno pozorište želi publici da ponudi „dublje i kvalitetnije dopiranje u srž pozorišne umetnosti i sazna mnoge tajne zasnovane na dugogodišnjem iskustvu i posvećenom radu onih ličnosti, koje su potvrđeni pozorišni stvaraoci u svetu“.

Ulaznice za ovaj program će biti besplatne i mogu se podići na blagajni Narodnog pozorišta, a program će se prenositi strimingom. Broj publike u sali ograničen je merama predostrožnosti zbog epidemije, dodaju u Narodnom pozorištu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar