Foto: Promo

Radoje Radosavljević sa dramom "Kuća Ilića" podebnik je konkursa "Slobodan Stojanović" za najbolji dramski tekst i dobitnik je istoimene nagrade, saopštili su organizatori manifestacije Dani Slobodana Stojanovića u Požarevcu, gde će priznanje laureatu biti uručeno 9. oktobra.

Od 20 radova pristiglih na konkurs, žiri u sastavu teatrolog Dragana Bošković, reditelj Srđan Koljević i novinarka Vukica Strugar odabrali su kao najbolju dramu o porodici pesnika Vojislava Ilića, njegovog oca Jovana i brata Dragutina. U užem izboru bili su i komadi „Ovde i sada“ i „Portret života indiga“, prenosi lokalni Radio Boom93.

Dani Slobodana Stojanovića, posvećeni autoru dramskih komada „Ptic i ptica“, „Jastuk groba mog“ i čuvene serije „Više od igre“ biće otvoreni 9. oktobra u 18 sati u maloj sali Centra za kulturu Požarevac.

Za otvaranje 11. izdanja manifestacije u organizaciji Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“, ove godine u nešto skraćenom izdanju zbog koronavirusa, najavljeno je izvođenje predstave „Ludograd“ Branke Pražić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar