Pozorišta su jedina stvar koja nikada ne mogu biti okupirana. Njihov odnos je jedino prema meceni koje su često puta činile usluge umjetnosti, što su najčešće vrlo skupo plaćale, rekao je proslavljeni glumac na svečanosti u Beogradskom dramskom pozorištu.

Na svečanosti u Beogradskom dramskom pozorištu, gde su sumirani uspešni rezultati ove sezone i najavljeno 10 premijera za narednu sezonu,  završnu reč je imao Rade Šerbedžija. Proslavljeni glumac je između ostalog rekao:

– Impresivno je gledati koliko fantastičnih klasičnih komada će se igrati u ovom teatru. Divno je prisustvovati svemu tome u ovom času u teškim vremenima. Pozorište ima priliku da govori svojim jezikom i brani se na svoj način. Pozorišta su jedina stvar koja nikada ne mogu biti okupirana. Njihov odnos je jedino prema meceni koje su često puta činile usluge umjetnosti, što su najčešće vrlo skupo plaćale. Samo onaj ko radikalno shvati i prihvati tu odluku može zaista pomoći piscu, odnosno umjetniku. Razimšljam šta je to u ovom trenutku kada pozorište cvjeta, a život se gasi. To je apsolutno božanstvano i to je taj osjećaj koji me čini sretnim kada vidim kako je jedino Jug Radivojević okupirao pozorište i glumce i čestitam im na tome jer odavno nisam vidio tako divnu energiju i tako sjajan ansambl – zaključio je Šerbedžija.

Bonus video: Koncert Radeta Šerbedžije „Ne okreći se, sine“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar