Foto: Vizelj/Kontra/Promo

Posle pune 3 godine, beogradski bend Vizelj će održati svoj prvi samostalni koncert 14. maja u klubu Dragstor.

Mladi beogradski bend Ubili su batlera će imati tu čast da otvori ovo veče, dok će za program u crnoj sobi biti zadužena ekipa iz kolektiva B.R.O. (Am Hi, LON i MILF MAGNET).

– Ova obdarena, talentovana, ali pre svega fizički privlačna grupa vas poziva na celovečernju feštu 14. maja! Verovali ili ne, Vizelj nije imao nijedan samostalni beogradski koncert od kada je krenuo da dominira sa novim singlovima i novim zvukom. Jedinstvena prilika da čujete najbolji srpski live bend će biti u klubu Dragstor 14. maja – poručuju članovi benda.

Karte su dostupne u klubu Zaokret.

Foto: Vizelj/Kontra/Promo

Grupa Vizelj je osnovana početkom 2013. godine. Prvi nastup je održala 3. maja iste godine u „Blu mun“ pabu. Prvobitnu postavu grupe činili su Luka Ćirić (vokal), Veljko Milinković (gitara), Aleksa Nedić (bas gitara) i Jovan Kovačević (bubanj). Krajem 2013. godine Kovačevića je na mestu bubnjara zamenio Andrej Mladenović.

Foto: Vizelj/Kontra/Promo

Debitantski EP Vizelja, jednostavno nazvan „EP #1“, objavljen je u februaru 2014. godine za zagrebačku izdavačku kuću „Slušaj najglasnije!“ i sadrži šest pesama. U pripremu svog prvog dugosvirajućeg izdanja Vizelj je ušao kao trojac (bez Ćirića). U drugoj polovini 2015. godine grupa je predstavila spotove za pesme „Nosorog“ i „Ritam mašina“. Album „Naj bolji“ objavljen je 25. marta 2016. godine u digitalnom formatu na sajtu „Bendkemp“ i to za „Rok svirke rekords“. U martu 2017. godine album je u CD formatu izdao „Odličan hrčak“.

Tokom oktobra 2016. godine Vizelj je bio predgrupa na koncertima američkog sastava Battleme u Beogradu, Novom Sadu i Subotici. U decembru 2017. godine grupa je objavila spot za pesmu „Pustinja“. Krajem januara 2018. godine pod okriljem etikete „Odličan hrčak“ se pojavio i „EP #2 — Superspektakl“, a na njemu su se uz „Pustinju“ našle još tri nove pesme.

U toku 2018. godine grupu je napustio Andrej Mladenović, a poziciju bubnjara preuzeo je Nikola Bajčetić. Krajem oktobra 2018. godine Vizelj je izbacio spot za pesmu „Kadilak“. PGP RTS je u decembru 2018. godine objavio kompilaciju sa muzikom iz serije „Jutro će promeniti sve“, a za mesto na tom izdanju izborila se i Vizeljova pesma „Nosorog“.

Sadašnji članovi su Aleksa Nedić (bas gitara, vokal), Veljko Milinković (gitara, vokal), Jelisaveta Todorov (bubanj), Pavle Petrović (sampler/klavijature).

Bonus video: Mirela Priselac Remi „Elemental“ – Ima neka tajna veza sa Beogradom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar