Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Glumac Branislav Lečić večeras se prvi put pojavio na sceni u predstavi „Generalna proba samoubistva“ u Zvezdara teatru, nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za silovanje mlađe koleginice Danijele Štajnfeld.

Dve devojke i mladić su pre izvođenja komada ispred pozorišta držale transparent „Verujemo Danijeli Štajnfeld“.

Osim Lečića, u predstavi igraju Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić, a publika ih je tri puta pozvala na bis gromoglasnim aplauzom.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsećamo, komad „Generalna proba samoubistva“ premijerno je izveden 12. decembra 2008. godine, a tada su u glumačkoj podeli pored Lečića i Brstine bili Ana Franić i Janoš Tot.

Dušan Kovačević je ovu svoju dramu definisao kao gorku komediju o laži, ukazujući time na tok zbivanja i njenu metaforu. Priča o jednom propalom arhitekti, filmskom producentu i čoveku koji je došao do ograde mosta rešen da se strmekne u ladni Dunav istovremeno može biti i priča o narodu koji je sebe doveo u istu poziciju. Ona je dramatičan opis stanja, ali i cinična konstatacija onoga što smo, svojski se trudeći, postigli.

Predstava je osvojila brojna priznanja, među kojima su nagrada publike za najbolju predstavu na 19. Danima Zorana Radmilovića, nagrada za najbolji tekst na 6. Joakimfestu i statueta „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje koju je osvojio Branimir Brstina na 38. Danima komedije u Jagodini.

BONUS VIDEO: Katarina Kaja Žutić Predstava je vreme i svet za sebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare