Foto: Promo

U bašti Muzeja afričke umetnosti juče je održana manifestacija "Raznolikost kultura između naroda Libije i Srbije - odnosi među ljudima" koju je organizovala Ambasade Libije.

Ovaj nesvakidašnji skup bio je proslava kulturnog bogatstva dve zemlje, i pokazatelj da dijalog među kulturama ima ključnu ulogu u ostvarivanju mira i održivog razvoja.

Foto: Promo

Pred brojnim posetiocima, bogat kultuno-umetnički program otvorili su dr Marija Aleksić, direktorka Muzeja afričke umetnosti (MAU), Mohamed Nabhan, šef Grupe ambasadora arapskih zemalja u Beogradu, i Mohamed Galbun, ambasador Libije.

Tokom celodnevnog programa, u bašti Muzeja afričke umetnosti predstavljene su narodne pesme i igre u izvođenju libijske folklorne grupe, odigrano je srpsko kolo, učenici libijske škole su otpevali srpsku i himnu svoje zemlje, a brojni posetioci su mogli da se upoznaju sa tradicionalnim libijskim zanatima i umetnošću, da probaju gastronomske specijalitete nacionalne kuhinje, kao i da vide autentične odevne predmete i druge proizvode.

Foto: Promo

Ambasador Libije Mohamed Galbun iskazao je veliko zadovoljstvo što je uspešno realizovana proslava prvog libijsko-srpskog dana kulture. Naglasio je da ova manifestacija predstavlja međudržavnu kulturnu razmenu, deleći plodove iskrenih napora i zalaganja dva prijateljska naroda. Takođe, najavio je da će se Dan libijsko-srpske kulture obeležavati i ubuduće.

Bonus video: Izložba Andreja Josifoskog Pijaniste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar