Ivan Radivojević Foto: ORBIS Communications/Promo

Prvi festival Bluz i Pivo Jazz Fest biće održan od 25. do 27. avgusta u istoimenom klubu u Cetinjskoj, a svake večeri publika će biti u prilici da čuje po tri koncerta, saopštili su organizatori.

S obzirom da se u ovom klubu dve godine unazad održavaju džez džem-sešnovi, koji su uvek posećeni, organizatori su rešili da pokrenu i džez festival, ali koji će u fokus staviti domaće autore i promovisati našu scenu.

Okupljajući najeminentnije domaće autorske džez sastave i stvaraoce, festival će 25. avgusta otvoriti Dragan Milovanović sekstet koji će koncertno izvoditi autorske numere posvećene umetnicima 20. veka.

Nakon ovog seksteta publici će se predstaviti trio pijaniste Veljka Vujčića, a prvo veče će zatvoriti kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića.

Veljko Vujčić Foto: ORBIS Communications/Promo

Za 26. avgust zakazan je nastup Gorice Šutić sa bendom The Grooveheadz, potom svirka sastava Schime, koji predvode saksofonista Luka Ignjatović i bubnjar Predrag Peđa Milutinović, kao i koncert kvarteta Ivana Radivojevića, etabliranog džez trubača.

Dragan Ćalina Foto: ORBIS Communications/Promo

Poslednje veče festivala, 27. avgusta publiku očekuju nastupi Luka Malko trija, kvarteta pijaniste Dragana Ćaline, koji je objavio debi album „Circle“ i džez kantautorke Ivane Vukmirović sa sastavom Manivi.

Festival će sa koncertima svake večeri počinjati od 18 časova, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar