Borislav Čičovački, Foto: Printscreen/YouTube/Kulturni Centar

Na brodu "Cepelin" u Novom Sadu u četvrtak u 20 sati biće održana promocija knjige "Crni kos, a po polju božuri" Borislava Čičovačkog, u izdanju "Akademske knjige".

Promocija romana Borislava Čičovačkog „Crni kos, a po polju božuri“ (Akademska knjiga, 2020) biće održana 18. juna na Keju žrtava racije bb u Novom Sadu.

O knjizi će govoriti prof. dr Vladislava Gordić Petković, Boris Liješević i autor, uz muziku akordeoniste Aleksandra Stefanovića, Borislava Čičovačkog i Isidore Žebeljan.

Borislav Čičovački (Sombor, 1966) je pisac, libretista, muzički umetnik, muzikolog i redovni profesor oboe i kamerne muzike na Filološko-umtničkom fakultetu u Kragujevcu.

U Holandiji je objavio jedanaest knjiga proze a na srpskom su do sada izdate četiri njegove knjige.

Foto: Promo

Roman „Crni kos, a po polju božuri“, prvi put je izdat 2001. na holandskom jeziku, uvršten je u deset najboljih kniga balkanskih pisaca objavljenih u Holandiji, prema izboru kritičara dnevnog lista „NRC Handelsblad“ 2002. godine, piše u najavi promocije koju je medijima dostavila izdavačka kuća „Akademska knjiga“.

„Borislav Čičovački je ambiciozan pisac. To ne pokazuju samo brojna pozivanja na film, muziku i literaturu, nego i različiti žanrovi i književni stilovi kojima se služi. Realistični pasaži smenjuju se sa poezijom u prozi, fragmentima dnevnika, opisima, pa čak i pozorišnim komadom… Borislav Čičovački poseduje zapanjujuću sposobnost empatije“, napisao je Vil Rulo u svom prikazu za holandski dnevnsi list „Trauv“ (Trouw) 2002.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare