Foto: Alex Dmitrović

Usled nepovoljnih vremenskih uslova, svečano otvaranje festivala u četvrtak, kao i celokupan program u petak, dnevni i večernji, premešta se u prostore Kulturnog centra Beograda. Program predviđen za subotu i nedelju realizovaće se ispred Muzeja Jugoslavije, kao što je planirano, saopštili su iz Krokodila.

U četvrtak, 15. juna u 20 časova svečano otvaranje festivala publiku očekuje u bioskopskoj sali Dvorane kulturnog centra  (Kolarčeva 6), javnim čitanjem „Urotnika“ Igora Štiksa i Vladimira Arsenijevića, u režiji Borisa Liješevića. Čitaju: Svetozar Cvetković, Katarina Žutić, Dejan Dedić i Marko Grabež.

U petak će večernji program takođe biti održan u bioskopskoj sali Dvorane kulturnog centra, po unapred predviđenom rasporedu i sa gostima među kojima su: Zoran Predin, Boris Buden, Tanja Šljivar i Bora Ćosić. Biće održan i planirani mini-koncert Zorana Predina, i In Memoriam posvećen Dubravki Ugrešić.

Dnevni programi u petak biće održani u foajeu Dvorane kulturnog centra, u Galeriji Arget i u Krokodilovom centru.

U četvrtak i petak blagajna DKC-a će funkcionisati kao blagajna festivala (sat vremena pre početka programa).

Svi dnevni i večernji programi predviđeni za subotu i nedelju održaće se kako je najavljeno, ispred Muzeja Jugoslavije.

Foto:HENNING KAISER / AFP / Profimedia

Podsetimo, glavna zvezda festivala je nemački pisac Bernhard Šlink, koji će nastupiti u subotu. Pored njega, među gostima tokom vikenda biće: Mirjana Drljević, Viktor Ivančić, Andrij Ljubka, Radina Vučetić, Darko Cvijetić, Robert Perišić, Slavenka Drakulić i Igor Simić. U muzičkom delu nastupiće Sara Renar.

Kompletan program festivala možete pogledati na sajtu Krokodila.

Bonus video: Vladimir Arsenijević o festivalu KROKODIL

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar