Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Snimanje scena, glumci, kamere i produkcijski tim skretali su juče pažnju prolaznika u gradu na Đetinji, a Nova.rs saznaje o čemu se radi. U Užicu su snimane prve scene budućeg dugometražnog filma pod radnim nazivom „Ciklus“. Nešto više o tome ispričala nam je glavna producentkinja Jelena Stojković, koja je film režirala zajedno sa Markom Jovičićem. Radnja horor trilera se zasniva na priči koja datira iz 18.veka a koja se navodno dešavala u zlatiborskom selu Mačkat.

„Radi se o prokletstvu jedne porodice koja datira od hiljadu sedamsto i neke godine, u koju su došli hajduci koji su na Ivanjdan ubili svoje kumove, jer su ih izdali time što su šurovali sa Turcima. Nisu znali da su na tavanu ostale trudna žena pred porođaj i dve devojčice koje su zapaljene. Posle tog događaja one počinju, kao uhode, da se pojavljuju u selu. Svi muški članovi porodica, koji su učestvovali u tom ubistvu, umiru nesrećnim slučajevima na čudan način“, kaže za Nova.rs Stojković.

Marko Jovičić i Jelena Stojković Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Fabula prati dva momka iz kuće glavnog harambaše a čiji je otac takođe stradao na čudan način.

„Jedan od njih odlazi na ratište na Kosovo i postaje vojnik a drugi, mlađi brat, ostaje u selu. Smrt njihovog oca je za publiku predstavljna kao ubistvo koje je počinila njihova majke ali, što se kasnije pred kraj otkriva, ubio ga je sin. Priča je kompleksna, sa puno flešbekova i jedna je od naših narodnih koje se prenose sa kolena na koleno“, priča Jelena Stojković.

U filmu glume Nebojša Dugalić, Ljubomir Bandović, Zoran Cvijanović, Gorica Popović a glavna uloga poverena je Ivanu Perkoviću čijeg mlađeg brata igra Svetozar Babić.

„Ivan i Svetozar su naši sjajni glumci, nisu toliko da kažem eksploatisani ali mislim da su sjajan odabir za glavne uloge i jako su se dobro u tome snašli, ja sam izuzetno zadovoljna njima“, istakla je producentkinja.

Glavna uloga u kojoj igra lik Todora za mladog Ivana Perkovića je veliki izazov ali i prvo pojavljivanje u filmu, pa samim tim, kako kaže, i velika odgovornost.

„Ovo mi je prva glavna i velika uloga na filmu. Za sada je sve dobro iskustvo i uživam u svakoj sceni. Todor je vojnik specijalnih jedinica, za ulogu u kojoj igram njegov lik spremao sam se oko dva meseca, fizički po dva treninga dnevno. Lik je zanimljiv i kompleksan a nismo ni imali takve likove u našoj kinematografiji, nemamo inače mnogo horora kod nas. Što se tog žanra tiče, ima dosta prostra za napredak i meni je drago što sam dobio priliku da budem deo te priče“, rekao je za naš portal mladi glumac Ivan Perković.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Ivan dodaje da mu je posebno zadovoljstvo što je prve scene filma snimao baš u Užicu, gradu koji voli i često posećuje, a u čijem pozorištu je igrao brojne uloge.

U Užicu su snimane scene gde glavni junak dolazi kod strica od svoje buduće supruge da uzme kamere koje kasnije nosi u njihovu kuću na Zlatiboru kako bi video ko je doveo do problema u kome se našao njegov brat koji je zbog toga završio u bolnici. Na snimanju u Užicu, zbog povrede je izostao Zoran Cvijanović pa će, kako nam je rekla Stojković, scene sa njim biti naknadno snimljene.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Snimanje se posle Užica danas nastavlja u Čajetini, gde se prave scenografije za bolnicu porodilište a ostale scene biće snimane širom Zlatibora tokom marta.

Na snimanju u Užicu, pažnju prolaznika najviše je privukao glumac Marko Jovičić, koga je publika prepoznala u ulozi ugostitelja u popularnoj seriji „Igra sudbine“. Kako nam je rekao, u ovom filmu nema glumačku ulogu već je uključen u njegovu režiju.

Bonus video: Nova.rs na prvom snimajućem danu serije “Vreme zla”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar