Alena Gojak "Priče". Foto: Promo/Galerija Singidunum

„Neka u nama i oko nas, živi život i sreća obojena najvedrijim bojama“, poruka je talentovane sarajevske slikarke Alene Gojak koja će se predstaviti beogradskoj publici izložbom "Priče" u Galeriji Singidunum od 12. do 26. avgusta, saopštili su organizatori.

Postavku čini 14 slika u tehnici akril na platnu i svi radovi predstavljaju svojevrsno svedočanstvo života u jednom divnom gradu oslanjajući se na duhovne vrednosti , a ne na svet materijalizma i dehumanizacije. Gojak svojom umetnošću suptilno uvodi u neki novi prostor izvan ispraznog iskustva svakodnevnice.

Alena Gojak „Priče“. Foto: Promo/Galerija Singidunum

U osvrtu na doživljaj koji izložba budi, Alena Gojak ističe kako ovaj ciklus slika predstavlja tradicionalni aspekt života u zajednici u kojoj ljudi bez obzira na poreklo ili pripadnost neguju suživot, slaveći zajedništvo i lepotu života u svim njegovim aspektima, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da radovi oslikavaju mahalu kao mesto življenja sa svim svojim specifičnostima i bogatim koloritom, svedočeći posebnu atmosferu i važnost malih stvari nasuprot savremenim trendovima materijalizacije.

Alena Gojak „Priče“. Foto: Promo/Galerija Singidunum

Alena Gojak je rođena 1983. u Sarajevu. Završila je Indian folk art (Pattachitra art i Rajput art) 2008. na Institut for higher education Indija. Imala je šest samostalnih izložbi i učesnica je više od trideset kolektivnih, kako u BiH, tako i u svetskim metropolama. Trenutno studira ilustraciju.

Alena Gojak „Priče“. Foto: Promo/Galerija Singidunum

Još u ranom detinjstvu imala je potrebu za kreativnim izražavanjem, ljubav prema dizajnu i umetnosti, estetici, lepim i prefinjenim stvarima. Njenim sazrevanjem taj aspekt rastao je i razvijao se i postao način života. Zbog specifičnosti kolorita i načina na koji slika, njene slike su našle put do domova, poslovnih prostora, kao i javnih institucija širom sveta. Mnoge organizacije odlučile su se za njene slike kao nagrade za određena postignuća u raznim oblastima.

Alena Gojak „Priče“. Foto: Promo/Galerija Singidunum

Ujedinjene nacije su odabrale dela iz njenog opusa kao nagradu hrabrim pojedincima koji su aktivno promovisali mirovne aktivnosti. Učestvovala je i na mnogim humanitarnim događajima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar