Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Film koji će 27. maja zatvoriti ovogodišnji Kanski festivala biće animacija Pixar studija "Elemental" reditelja Pitera Sona, kada će se ujedno održati i svetska premijera. Iako se već dugi niz godina pirkazuju animacije na festivalu u Kanu, ovo je prvi put da prestižni filmski festival svečano zatvara jedno animirano ostvarenje.

Nakon animacija „Do neba“, „U mojoj glavi“ i „Duša“, najnovije ostvarenje Pixar studija „Elemental“ je četvrti animirani naslov uvaženog studija koji će biti prikazan u Kanu, van konkurencije. Kreativni direktor Pixar studia, Pit Dokter kaže da je povratak u Kan poseban momenat.

Foto:Promo/MCF MegaComFilm/Disney/Pixar

– Dok svi izlazimo iz naših pandemijskih čaura i okupljamo se u sobama za razgovor, dnevnim listovima za animaciju i na neplanskim sesijama, radost je i čast što se Pixar ponovo vratio na Kroazetu – rekao je Dokter dodajući:

– U režiji izvanrednog pripovedača Pitera Sona, „Elemental“ je tako smešan, punog srca, iskren i zadivljujući za gledanje. Stvoren je da ga publika iskusi na velikom ekranu i srećan sam što će svoju premijeru imati u Kanu!

Foto:Promo/MCF MegaComFilm/Disney/Pixar

Upravo Pixarov film „Do neba“ (Up) reditelja Pita Doktera napravio je revolucionarni iskorak 2009. godine kada je svečano otvorio 62. Kanski festival.

U neobičnoj metropoli, u Elementalu, zajedno poput ljudi žive četiri osnovna elementa – vatra, voda, zemlja i vazduh. Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i „vatrenu“ mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom, zabavnim, živahnim i „poput vode“ relaksiranim momkom, dovodi u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer kako njeni roditelji ističu „Elementi se nikad ne mešaju!“

Najnovije ostavrenje je živopisna animirana priču o različitostima i njihovoj privlačnosti, a reditelj Piter Son (Peter Sohn), poznat je i po animaciji „Dobri dinosaurus“ iz 2015. godine.

Sinhronizovana animacija „Elemental“ će se od 15. juna naći na repertoaru domaćih bioskopa.

Bonus video: Biković o trci Rusa i Amerikanaca – Bolje u filmovima nego u oružju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar