Godišnja izložba Centra za umetnosti i kulturu Artelje
Foto: Centar za umetnost i kulturu Artelje

Godišnja izložba umetničkih radova Centra za umetnost i kulturu Artelje biće održana od 1. do 12. juna u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija u Zemunu, a posetioci će imati priliku da vide likovna dela dece uzrasta od 5 do 13 godina kao i radove grupe odraslih polaznika.

– Pred nama je još jedna izložba radova polaznika Centra za umetnost i kulturu Artelje. Ove godine izlažu deca i odrasli, jednako uspešni i zainteresovani za promovisanje umetnosti kao velike čovekove potrebe. Poznato je da umetnost opušta, razvija maštu i oslobađa put do kreativnosti i sreće, a dokazano je da svako ko se na bilo koji način bavi umetnošću, pokazuje viši nivo empatije, socijalne tolerancije i građanskog angažmana. Umetnost nas uči da zamišljamo i stvaramo budućnost i pomaže nam da izrazimo i kanališemo emocije – kaže Tatjana Trajković, direktorka Centra za umetnost i kulturu Artelje i dodaje:

Godišnja izložba Centra za umetnosti i kulturu Artelje
Foto: Centar za umetnost i kulturu Artelje

– Na izloženim radovima videćete jedan novi svet. Uplovite u njega i pokušajte, makar na kratko, da ga vidite našim očima – u intenzivnim bojama, odličnoj kompoziciji, vedrim tonovima i muzici koju sigurno čujete u daljini… oslušnite i prepustite se!

Svi radovi prezentovani u katalogu i na izložbi rađeni su u okviru likovnih radionica Centra za umetnost i kulturu Artelje, od septembra 2021. do juna 2022. godine, a tokom izložbe biće moguće organizovati vođenje za zainteresovane posetioce. Voditelji kroz izložbu biće kustosi – umetnici koji će predstaviti svoje i radove svojih drugara/kolega.

Bonus video: Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar