Foto: Promo

Italijanski bestseler “Savršenstva”, roman koji je osvojio Pulicerovu nagradu “Kratki čudesni život Oskara Vaoa” i briljantni mozaik od romana “Sve što je muškarac” koji je bio u najužem izboru za nagradu Buker, nova su Bookina izdanja koju ova kuća preporučuje za leto.

Roman „Sve što je muškarac“ Dejvida Soloja izašao je u prevodu Aleksandra Milajića i s dizajnom korica Jakova Jakovljevića.

U kaleidoskopskom portretu muškarca u 21. veku kroz priče devet muškaraca – od nadobudnog gimnazijalca, preko bivšeg vojnika iz radničke klase i ruskog oligarha koji razmišlja o samoubistvu, do ostarelog britanskog diplomate – britanski pisac prikazuje malodušnost, ambiciju, krizu identiteta, lažnu samouverenost i suštinsku usamljenost savremenih muškaraca.

Foto: Promo

Dejvid Soloj rođen je 1974. u Kanadi, odrastao je u Londonu, a trenutno živi u Budimpešti. Pisao je radio- drame za BBC, a kratke priče je objavroamniljivao u raznim časopisima. Književni časopis Granta uvrstio ga je 2013. na listu najboljih mladih britanskih pisaca.

U julu Booka je objavila „Savršenstva“ italijanskog pisca Vinčenca Latronika u prevodu Jelene Brborić i s dizajnom korica Javorke Đurić.

Foto: Promo

Pričom o Ani i Tomu, Italijanima koji su emigrirali u Berlin, Latroniko daje višeslojan prikaz generacije čiji je život omeđen savršenim slikama s društvenih mreža, generacije koja je dostigla zrelost istovremeno kada i internet, generacije digitalnih nomada koji se svuda osećaju kao kod kuće a nigde to nisu, generacije mladih koji definišu sebe kroz promene a istovremeno se bore sa osećanjem da su izneverili očekivanja.

Latroniko, rođen 1984. u Rimu, završio je filozofiju na Univerzitetu u Milanu. Na književnu scenu stupio je 2008. romanom „Ginnastica e Rivoluzione“, posle čega su usledili romani „La cospirazione delle colombe“ (2011) i „La mentalità dell’alveare“ (2013).

„Kratki čudesni život Oskara Vaoa“ Džuna Dijaza, američkog pisca dominikanskog porekla, u prevodu Bojana Bosnića i s dizajnom korica Nikole Koraća, takođe je jedno od novijih Bookinih izdanja.

U priču o Oskaru, gojaznom Dominikancu koji je opsednut naučnom fantastikom, stripovima i igricama i koji sanja o tome da postane pisac i pronađe pravu ljubav, Dijaz upliće priču o epskom putovanju njegove porodice iz Santo Dominga i prikazuje nekoliko decenija burne dominikanske istorije pod diktatorom Truhiljom.

Foto: Promo

Džuno Dijaz rođen je 1968. u Santo Domingu, glavnom gradu Dominikanske Republike. Kao dete se s porodicom preselio u Njujork. Pohađao je studije književnosti i kreativnog pisanja, gde mu je predavala nobelovka Toni Morison. Za svoj prvenac „Kratki čudesni život Oskara Vaoa“ dobio je 2008. godine Pulicerovu nagradu za književnost, a Tajm (Time) i Njujork magazin (New York Magazine) proglasili su ga romanom godine.

Bonus video: Vladimir Arsenijević: Da bismo se probudili moramo sebi da postavimo neprijatna pitanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar